top of page

Stressz-stratégiák: melegítés


A testünk különleges gondozása stressz-folyamatok idején kiemelt fontosságú feladat. Vannak olyan módszerek, amelyeket jó előre érdemes elsajátítani, és kúraszerűen, valamint akut esetben is rutinosan "csak elővenni" a készleteink tárházából, és a leggyorsabban alkalmazni.

Ilyen módszer a melegítés, melynek többféle módját javaslom akut vagy krónikus stressz esetén - amiben manapság mindannyian szenvedünk, tehát gyakorlatilag folyamatosan javasolt az alkalmazása.

  • Melegvizes palack. Az egyik legegyszerűbb és legnagyszerűbb módszer. Ha csak felrakod a hasadra, a derekadra, és bekuckózol, vagy így fekszel le aludni, már élvezheted is a nagyszerű hatását. Ellazít, megnyugtat, finom, meleg érzetet ad - és nem kerül semmibe.

  • Meleg tea, meleg italok, grog és forralt bor fogyasztása. Mézzel, fűszerekkel, illóolajokkal felturbózva, nagyon jól kiegészíthetik a melegvizes palack jótékony hatását.

  • Meleg levesek, kásák, főzelékek fogyasztása, melegítő hatású ételek fogyasztása.

  • Az öltözkedésben a finom, meleg, puha anyagok, különösen a láb és a derék védelmében, és különösen ősszel-télen-tavasszal, nagyon sokat védenek.

  • Melegítő hatású krémek, olajok, illóolajok használata. Kiemelten az édesnarancs, kúszó fajdbogyó, fenyő illóolajok, ezekkel felturbózott krémek nagyon jók. A láb, kéz kenegetése is már csodákat művel.

  • Belső melegítés: könyvek, filmek, zene, beszélgetés, társasozás, családi-baráti kedves összejövetelek.

  • Fények, hangulat: gyertyák, hangulat-lámpák, meleg fényt adó világítás a lakásban és a munkahelyen.

  • Meleg fürdő és lábfürdő: egy gyors lábfürdőt bármikor megengedhetsz magadnak. Gyógynövényes fürdősók, Kneipp-fürdősók, aromaterápiás fürdő, gyógyteából készített fürdő, gyógyvíz-kivonatos fürdő - szerezd be a hozzávalókat, és élj a lehetőséggel!

Csinálj rutint ezeknek a dolgoknak a mindennapos használatából! Melegítsd magad kívül-belül! Legyen stratégiai készleted a krizis-szerűen betörő stressz-hullámokra. Kérj tanácsot, állítsuk össze közösen az egyéni stratégiádat - várlak a Stressz-stratégiák Tündivel programomra.

37 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page