top of page

Pozitív Egészség Program
Szelíd gyógymódok tanácsadás
 

pozitiv_egeszseg_uj_banner_2020.jpg

A Pozitív Egészség Program területei: 
- Fizikai, testi működés
- Mentális jóllét
- Az élet értelme, spirituális jóllét
- Éleminőség

- Szociális és társadalmi jóllét
- A mindennapok aktivitása
- A munkában, vállalkozásban, hivatásban betöltött jóllét

 

Pozitív Egészség Program - életed hat fontos területének áttekintése és rendezése
Az öngondoskodás és a megelőzés művészete

Mi a Pozitív Egészség Program lényege?

Ez a program egy egészségügyi prevenciós ernyő, amely az életünk hat területét foglalja össze. Egy teszt és egy diagram segítségével vizsgálja meg, hol vannak a hiányosságaink, hol vannak az erősségeink az életünk fontos területein.

Azokon a területeken, amelyek meghatározzák a teljes egészségünket: fizikai, mentális, szellemi, szociális, életminőség, mindennapi életvitel területein. A szolgáltatásaimon belül mint coaching foglalkozást kérheted ezt az egészségügyi és életviteli megelőző programot. Egy vagy több alkalomból is állhat, az igényed szerint állítom össze a tartalmát. A közép- vagy hosszú távú program választása esetén gyógyulási tervet is készítünk meglévő egészségügyi vagy életviteli problémád megoldási terveként. A gyógyulási terv tartalmazza az integratív lehetőségek és szelíd gyógymódok megismerését, amelyekkel jobb döntést hozhatsz az állapotod javításáról. 

 

A tesztet és a diagramot a holland IPH szervezet, Institute of Positive Health állította össze dr. prof. Machteld Huber kutatóorvos vezetésével. A Pozitív Egészség programot Hollandiában már 8 éve alkalmazzák, a háziorvosi praxisok több, mint 50 %-a tért át erre a módszerre. Az elmúlt évben mérték a program eredményességét, és a pozitív számok alapján úgy döntöttek, hogy még nagyobb arányban térnek át erre a szemléletre és a minél teljesebb prevenciós programra. Ebben a prevenciós programban az állampolgár igénye, döntése a meghatározó arról, hogy milyen egészségügyi szolgáltatásokat szeretne igénybe venni. Az integratív és szelíd gyógymódok is egyre nagyobb számban kerülnek be a lehetőségek közé Hollandiában.  
 

Hogyan működik a gyakorlatban?

A teszt kitöltésével és a diagram megrajzolásával kezdjük a testi-lelki egészséged, vagy egyéb, mentális, vagy szellemi, életviteli problémád feltárását. Te határozod meg, mi hol helyezkedik el a fontossági listádon. Ennek megfelelően tudom felkínálni számodra a megoldásokat. Rövid-, közép- és hosszú távú programot is fel tudok ajánlani. Megbeszéljük, hol vannak a főbb javítani valók az életedben, és eltervezzük, hogyan tudsz ezeken változtatni.

Az eddigi munkám során nagyon pozitív meglátások és eredmények születtek a Pozitív Egészség Programot választóknál. A legfőbb pozitív visszajelzés, hogy mindenki a saját döntése, saját fontossági sorrendje szerint haladhat előre a jólétének, egészségének, életminőségének a jobbításában.


Ez egy olyan módszer, amellyel ténylegesen a saját kezetekbe vehetitek az egészségetek, életetek irányítását.

A párkapcsolatok egészsége is hozzátartozik a jóllét kérdéséhez. Ha ezen a területen van megoldandó problémád, fordulj hozzám bizalommal. Párkapcsolati coaching és szexológiai tanácsadás is szerepel a szolgáltatásaim kínálatában. 

Couple on the Beach

A szelíd, természetes gyógymódok megtanítása és otthoni alkalmazása, a gyógynövények, az aromaterápia, a Bach-virágterápia ismerete és alkalmazása is részét képezi a tanácsadásomnak. 

 

Bee on Flower

A lelki útkeresés, mentális problémákra való oldások és megoldások, a spiritualitás, sorskérdések, útvesztők, sors-akadások, hivatás-keresés, élet-váltás, krízisek, életközépi válság területén is segíteni, támogatni tudlak. 

 

Rock Maze
bottom of page