top of page

Párkapcsolati teszt: működőképes-e a párkapcsolatod?

Frissítve: 2022. szept. 23.

Párkapcsolati coaching Tündivel személyesen (Újpesten) és online is. Várlak szeretettel!

Fontos kérdések, amelyek megválaszolásával eldöntheted, működik-e a párkapcsolatod? Milyen elvárásaid lehetnek egy párkapcsolatban?

- Működik-e a szexuális vonzerőd? Hat-e rád a párod szexuális vonzereje? - Képesek vagytok-e az intimitásra? - Milyen erős az érzelmi vonzalom köztetek? Te milyen erős érzelmi vonzalomra vagy képes? A párod milyen erős érzelmi vonzalomra képes? - Vannak-e közös élményeitek, amelyek a kapcsolat összetartó erejét képezik? Hasonlóak-e az élmények iránti vágyatok? - Vannak-e közös céljaitok? Tudtok-e ezért közösen tenni, lemondani, plusz dolgokat vállalni? - Hogyan viselkedtek konfliktus-helyzetben? - Hogyan működik köztetek a szolidaritás, az együttműködés, egymás felvállalása? - Milyen a bizalom szintje? - Mi történt a kezdeti lelkesedéssel? Át tudtátok-e változtatni, meg tudtátok-e tölteni tartalommal? - Van-e tartalom a kapcsolatotokban, a beszélgetéseitekben, a mindennapjaitokban? Milyen értékeket építetek egymásban és együtt? - Mennyire befolyásol a családtagok véleménye? Mennyire engeditek meg, hogy beleszóljanak az életetekbe? - A "hozott" gyermekek harmóniát vagy széthúzást jelentenek a kapcsolatotokban? (Elvált szülőként.) - Hogyan működik a gazdasági bázis a kapcsolatban? Közösek a terhek? Egyenlőek a döntések az anyagiakkal kapcsolatosan? - Ki hogyan áll a "nemszeretem" feladatokhoz? Áthárítja, vagy demokratikusan elvállalja a saját részét ezekből? - Mit érzel: jobb volt egyedül, vagy jobb együtt? Leszív, lehúz, vagy felemel, feltölt a párod? - Milyen mértékű az aggodalom, féltékenység, féltés, birtoklási vágy a kapcsolatban? - Végiggondoltad már: tényleg ezt akarod? Tényleg el tudod képzelni, hogy életed végéig kitart ez a kapcsolat, a benne lévő érzelmek? - Nem érzed úgy, hogy elveszíted a szabadságod? - Meghatároztátok, hogy merre tartotok? Mik a közös tervek 5, 10, 15, 20 év távlatában? Mik az egyéni tervek? Támogatjátok-e egymás terveit? Ki mennyit tesz a közös tervek megvalósulásába? - Tudtok-e egy közös "vegyes fészket" létrehozni, ahol mindenkinek megvan a maga helye és tisztelete? (Elvált szülőknél.) - Hogyan ünnepeltek? Ki milyen kultúrát hozott otthonról az ünnepek megélésére? - Ki milyen batyut hozott magával? Mi van a batyujában, milyen feldolgozatlan, megoldatlan, netán tragikus családi ügyek? Elhallgatások, elfojtások? - Ki milyen szülői hátteret hozott magával? Hozta-e a szülei megoldatlan konfliktusait? Milyen mintákat hozott magával? - Ha volt válás (együttélés utáni szakítás), onnan mit hozott magával? Előző kapcsolatokból milyen lezáratlan dolgok nyomasztják? - Hajlandó-e tenni azért, hogy ezt a batyut letegye, és ne terhelje vele az új kapcsolatot? - Tudtok-e közösen értéket teremteni? Az együttélésetek során épült-szépült a karrieretek, az egészségetek, a környezetetek, otthonotok, vagy leépült? - Mekkora a tisztelet egymás iránt?

Tetszenek az írásaim, a tanácsaim? Támogasd a munkám adománnyal! Alkalmanként, vagy rendszeresen is küldhetsz támogatást számomra, hogy fent tudjam tartani ezt az információs forrást számodra. Kérd emailben a számlaszámom: birotundebiotunder@gmail.com.

Hálás, meleg szívvel köszönöm, ha úgy döntesz, megér egy általad megállapított összeget a munkám.

37 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page