top of page

Empátia-séta, a szép őszi idő ajándéka

Frissítve: 2022. szept. 23.

Életmód- és egészség-kultúra coachinggal is foglalkozom. Azokat a módszereket és szelíd gyógymódokat képviselem, amelyek segítenek egészségesebbé, jobbá, élhetőbbé, színesebbé tenni az életet.

Ebben a szép, kora őszi időszakban kezdd el - ha eddig még nem tetted - az empátia-sétákat! Hívd el egy jó barátodat, családtagodat, ismerősödet odafigyelős-beszélgetős sétára. Az empátia-séta lényege, hogy egy szép helyen sétálva, egymásra figyelve, elmondjátok egymásnak azokat a gondolatokat, amik jelenleg elfoglalják a szívetek-lelketek-agyatok nagy részét, esetleg amik problémaként jelentkeztek az életetekben.

Hogyan lesz élvezetes és hasznos az empátia-séta?

  • Legyen rendszeres, de ne legyen kényszeres!

  • Egy kis esőtől, széltől ne ijedjetek meg - öltözzetek melegebben.

  • Legyen háborítatlan a közeg, ne olyan helyen sétáljatok, ahol sok ember tolong, kerülgeti egymást.

  • Legyen szép, kellemes természeti hely, ahol sétáltok. Fedezzétek fel a környéket, ahol éltek. Ez a plusz haszon (Lehet folyópart, tópart, erdő, sétány, liget, arborétum... Ami csak eszetekbe jut, és ahová nem túl bonyolult eljutni.)

  • Beszéljétek meg az alapszabályokat: egyszer az egyikőtök beszél, a másik hallgat, és utána rendszeres időközönként váltsatok. Akár fél-fél óra egymásra figyelés is kincset ér.

  • Ne ítélkezzetek, és ne adjatok tanácsot egymásnak - csak hallgassátok meg egymást értő figyelemmel. A jó kérdések viszont szintén kincset érnek - próbáljátok meg más szempontok szerint segíteni megélni, megérteni a séta-társatoktól hallottakat.

  • Természetesen a titoktartás kötelező.

Élvezetes őszi empátia-sétákat kívánok!

10 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page