top of page

Milyen témakörökre számíthatsz az önismereti kurzusomon?

Frissítve: 2022. szept. 23.

Milyen kurzusokat vehetsz igénybe nálam? Igény szerint általában 3, 6, 10 alkalmas önismereti programot állítok össze. Több fontos témakört kiemeltem, amelyekkel gyakran találkozom a munkám során. A kurzusaim egy "nulladik" alkalommal kezdődnek, amely kötelezettség nélküli beszélgetés, igényfelmérés, ismerkedés - így kellő megfontoltsággal vághatsz bele az önismereti kalandba velem.



Önismereti témakör javaslatok egyedi kurzusokhoz:

* Sophia útjai - Éva, Heléna, Mária, Sophia: a bölcs nővé válás folyamata - női önismereti kurzus * Férfi-erő, férfi-élet, megtartó férfiként élni a mai kihívások mellett - férfi önismereti kurzus * Erő-források / Forrás-erők - lelkierő, mentális erő növelés * Családi sebek gyógyítása - transzgenerációs traumák átformálása gyógyító erővé * Test-testvér - a fizikai erő, egészség visszanyerése, megtartása szelíd gyógymódokkal * Traumák, krízisek és választások - hogyan emelheted fel a fejed az élet nehézségei közepette?

1. Alapok: hol tartasz most, és mi felé tartasz? Mik az életterveid? Hogyan képzeled el ezeknek a megvalósítását? 2. Bátorság: "Az élethez bátorság kell." Van-e elegendő bátorságod ahhoz, hogy boldogulj az életben? Hogy megváltoztasd, amit meg kell változtatnod? Hogy szembenézz azokkal a dolgokkal, amik akadályoznak az életutadon? 3. Bizalom: három irányban van, - vagy nincs bizalmunk. Önmagunkban, a világban és a életben bízunk, vagy nem bízunk. Hol van a te bizalom-szinted? 4. Elengedés: az egyik legnehezebb témakör az életünkben. Nehéz, sokrétű, hosszú folyamat. Van hozzá recept? Többféle is lehetséges - de a nehezét neked kell elvégezni. Ha van hozzá segítség, támogatás, akkor azért sokkal könnyebb. 5. Félelem: lelkünk mélyén számtalan félelemmel küszködünk. Legtöbbször nem is merjük ezeket a felszínre kerülni, elnyomjuk, elfojtjuk, és gyakran testi betegségekben nyilvánul meg. Már a fogantatásunk és a születésünk is súlyos félelmekkel terhelt, és lehet, hogy még soha nem oldódott fel még ennek a félelme sem. 6. Harmónia: mindenki a harmóniát keresi, várja, vágyódik rá - de nem tudja, hogyan lehetne megoldani az ő életében, itt és most. 7. Hűség és csalfaság: a hűtlenség az egyik legkínzóbb emberi érzelem, a féltékenység okozója. A "zöld szemű szörny" lecsap, és nem kímél senkit. Hogyan bírkózhatsz meg ezzel a helyzettel, ezzel az érzéssel? 8. Lojalitás: alapja, hogy mindenki egyformán emlékezzen a megállapodásokra, amelyeket akár az emberi kapcsolatokban, akár a partnerségekben, vállalkozásban, megbízások során kötöttünk. Hol tartasz te a megállapodásaidban? Ellenőrzöd ezeket? Tudod, mit kell tenned, ha sorra-rendre áthágják mások a lojalitást irántad? 9. Szerelem: mindannyian vágyódunk rá, és nem tudjuk biztosa, hogy csak az álmainkban szerepel, vagy meg lehet valósítani? Vajon a romantikus szerelem az igazi szerelem, vagy a tudatos építkezés során kibontakozó párkapcsolat? A szerelem útvesztőiben sok fájdalomtól megkímélheted magad, ha van egy higgadt tanácsadód. 10. Traumák, krízisek: mindannyian megjártuk már jó párszor az életünk kríziseit, traumáit. Nem mindegy, hogyan éljük meg, hogyan gyógyulunk meg belőlük, milyen tanulságot, eredményt tudunk végül kimunkálni belőlük. Képesek lehetünk minden krízist, traumát az életünk gyógyult részévé tenni, gazdagítani magunkat belőle. Számtalan szép történetet ismerek erről...

Ezeket a fogalmakat, érzéseket, élethelyzeteket tekintjük át, és amit lehet, gyógyítunk közösen, az önismeret és a coaching nagyszerű lehetőségei által. A kínálat igény szerint kiegészíthető, bővíthető. Vágjuk bele a nagy kalandba - az életed, sorsod megismerésébe, megértésébe és megváltoztatásába!


53 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page