top of page

Idea vagy idealizmus?

Frissítve: 2022. szept. 23.

Az önismeret, emberismeret, világ-ismeret sokat segít abban, hogy kézben tartsuk az életünket. Az általam kínált önismereti coaching és tréningek a felnőtt-pedagógia, az erőszakmentes kommunkáció, az egészségtelen, mérgező kapcsolatok felismerése és kezelése, a határok kialakítása és megtartása, megtartatása, és még számtalan fontos területen segít tájékozódni, új szokásokat és kapcsolódásokat kialakítani, önmagadat a legjobb formában tartani. Várlak szeretettel, ha velem szeretnél ezen az úton elindulni, fejlődni. Személyesen (Újpesten), és online is.

Az idea a belsőnkből fakadó a vezérlő csillagunk, amelyet a belső morális erőnkkel megtámogatva követünk.

Az idealizmus kívülről adott viselkedési, gondolkodási, érzelmi rendszer, amelyet kívülről kényszerítenek ránk. Illetve van, aki szánt szándékkal keresi a külső idealizmust, amelyet magára vonhat.

Ha a saját legbelsőbb erőinket követjük, akkor a saját szellemiségünk és sorsunk útján haladunk.

Ha idealizmus határozza meg az élethez, a moralitáshoz, a szexualitáshoz, az erkölcsi kérdésekhez való hozzáállásunkat, akkor abban a saját erőink elvesznek, a személyiségünk, egyéniségünk korlátok és külső nyomás alá kerül. Nem vagyunk önmagunk. Könnyen a dogmatizmus áldozataivá válhatunk.

Könnyebb az idealizmus fogságába esni, mert ott készen kapott elvek szerint lehet igazodni az élet dolgaihoz. Például a vallási idealizmus, vagy a politikai hovatartozás kérdéseiben nem kell a saját morális utunkat megjárni, ha csatlakozunk egy-egy táborhoz. Elegendő az ott megrögzött rendszer szerint illeszkednünk, alkalmazkodnunk, elveket magunkévá tennünk, és máris "hasznos tagjai lehetünk a társadalomnak".

A saját ideáját követő ember szabad. Saját maga járja ki az útját, alkotja meg a morális belső törvényeit, amelyek által a külvilágban megmutatja magát. Sok munka van benne, sok önismeret és világismeret.

A Biográfia-készítésnek az egyik fő célja, hogy az emberek szabaddá váljanak az idealizmustól, és a saját, egyéni ideájukat keressék meg önmagukban, a saját sorsuk és a világ ismeretével.

4 megtekintés0 hozzászólás

Комментарии


bottom of page