top of page

Csakrák és félelmek

Frissítve: 2022. szept. 23.


Vannak, akik elfogadják, hogy a testünk nem "csak" fizikai részekből tevődik össze, hanem több szintű energetikai rendszer is "működtet" bennünket. Az ayurveda, a hagyományos kínai orvoslás, a keleti gyógyászat és az antropozófia is alapelvnek tekinti a testünk és a lelkünk energetika rendszerét. Sokat segít aez a megközelítés például a stressz folyamatának a megértésében, és a stressz kezelésében, csökkentésében.

Az energetikai rendszerünk egy megközelítés szerint a csakráinkon keresztül is áramlik, töltődik és merül. Az érezelmeink jelentősen befolyásolják a csakrák működését, mint például a félelmeink, aggodalmaink.

A csakrákhoz kapcsolódó fizikai tünetek, például a gyakori fejfájás, vagy az altesti gyulladások, árulkodnak az egyes félelmek "beragadásáról".

A lehetséges megoldások közé tartozik a Bach-virágterápia, aromaterápia, a gemmoterápia (rügy-kivonatok fogyasztása és külső alkalmazása), a kineziológia, fül- és test-gyertyázás, köpölyözés, masszázs, testkezelések. Segíthetnek továbbá a Biográfia-készítés, a Hellinger-féle családállítás, biorezonanciás kezelések, zene, művészeti alkotások élvezete, kreativitás, alkotás, a természet-közeliség, állatszeretet, jóga, séta, mozgás, szerelem, szellemi és lelki élet, önmagunkkal való foglalatosság a stressz kezelésében, hatásainak csökkentésében, a félelmeink legyőzésében, a csakráink megfelelő működésében.

Melyik csakra milyen félelmeket "tartogat"?

1. Gyökércsakra: anyagi világtól való félelem

2. Szakrális csakra: a szexualitástól, a másik nemtől való félelem

3. Köldökcsakra: saját árnyékunktól, gonosz, rossz személyiség-jegyeinktől való félelmek

4. Szívcsakra: a szeretettől való félelem

5. Torokcsakra: az igazság kimondásától való félelem

6. Homlokcsakra: az igazság megismerésétől, meglátásától való félelem

7. Koronacsakra: a megvilágosodástól való félelem, az egó halálától való félelem = visszatérés a gyökércsakra félelmeihez

17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page